BIG GREEN EGG OPEN
LADIES EUROPEAN TOUR

wo. 30 juni - za. 3 juli 2021

Rosendaelsche Golfclub
Arnhem, NL

Dames topgolf op de Rosendaelsche Golfclub
Tijdens de Ladies European Tour, dé belangrijkste golftour voor vrouwen in Europe, strijden ruim 120 topgolfsters op onze mooie baan voor de winst

Nieuwsbrief Big Green Egg Open

Beste leden,

Eind deze maand is de start van het Big Green Egg Open. Het toernooi zal door corona alleen met publiek van de Rosendaelsche Golfclub plaatsvinden. Een unieke gelegenheid voor ons om topgolf van dichtbij te aanschouwen.

Meer vrijwilligers nodig

We zijn op dit moment druk in de weer met het indelen van alle vrijwilligers. Een enorme puzzel om iedereen op zijn gewenste plek in het schema op te nemen. We kunnen nog flink wat extra krachten gebruiken en hebben daarom de inschrijvingstermijn verlengd tot zaterdag 19 juni. Dus meld je spoedig aan via de website. Tijdens je diensten worden eten en drinken verzorgd, plus je krijgt een mooi aandenken!

Met vriendelijke groet,

Big Green Egg Open Commissie
Janet Kuiper
Mariëtte Groendijk
Bart Winters
Boelie van Groningen

Nieuwsbrief Big Green Egg Open

Baan- en driving range-sluitingen

Het is jullie wellicht niet ontgaan dat de baan in voorbereiding is voor het toernooi. Dit is o.m. te zien aan de teeboxen. Hier zijn al met blauwe tekens de afslagplaatsen gemarkeerd die tijdens het toernooi gebruikt gaan worden.

Op donderdag 24 juni zal worden begonnen met het verder gereed maken van de baan. Denk hierbij aan het plaatsen van borden rondom de tees en het aanbrengen van roping voor de routing. Er kan van donderdag 24 juni tot zaterdag 26 juni 12.00 uur wel gespeeld worden, maar waarschijnlijk alleen vanaf de oranje tees als er gewerkt wordt.

De driving range zal op zaterdag 26 juni om 18.00 uur sluiten. Alle ballen moeten worden opgeraapt en gaan achter slot en grendel. De dames krijgen voor dit toernooi eigen oefenballen. Deze zullen na afloop ook weer geraapt en ingeleverd worden. Ook hier kunnen we nog extra hulp bij gebruiken. Geef je dus op als vrijwilliger via de website.

Van zondag 27 juni tot en met zaterdag 3 juli zijn de baan en de driving range gesloten. In geval van een play-off gaat de baan zondag 4 juli mogelijk iets later open.

Tijdens het toernooi spelen op andere banen

De NGF heeft alle clubs in de Nederland gevraagd of wij (onze leden) tegen een gereduceerd tarief of gratis mogen spelen op hun golfbaan. Van een aantal banen hebben wij mooie aanbiedingen gehad, klik hier om de banen te bekijken (pdf download).

Vrijwilligers gevraagd

12 mei- Een toernooi van deze omvang kan niet georganiseerd worden zonder de inzet van vrijwilligers. Denk hierbij aan functies als gastvrouwen/-heren in de players-/crew- en Pro-am lounge. Marshalls, spotters, hulp op de driving range maar ook buiten de baan als verkeersregelaar op de parkeerplaatsen, indien we wel meer publiek mogen ontvangen.

Verder zijn er in de dagen voorafgaand en de dag na het toernooi vrijwilligers nodig voor op- en afbouw van de reclameborden en de roping.

Overleg met vrienden om samen (bijvoorbeeld met je competitieteam, Didago, Wohego of ander clubje!) een leuke dag op onze club te beleven en schrijf je in! Per wedstrijddag zijn er ongeveer 250 vrijwilligers nodig!

Scenario 2

7 mei - Het toernooi nadert met rasse schreden. De voorbereidingen voor dit fantastische evenement zijn in volle gang. Ondanks het feit dat er nog steeds maatregelen van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn versoepelingen in zicht. Er was sprake van 3 mogelijke scenario’s om het evenement te organiseren. Zoals het er nu uitziet wordt het scenario 2:

een topsportevenement met de speelsters van de LET, beperkt publiek en de organisatie, staff en vrijwilligers om de organisatie te ondersteunen. Er wordt rekening gehouden met de veiligheidsvoorschriften die op dat moment van toepassing zijn en er zal eventueel toegang zijn op basis van een gezondheid-check en eventueel een sneltest.

Aanmelden vrijwilligers

Het toernooi kan alleen slagen met de inzet van vrijwilligers. Wij doen hiermee dan ook aan jullie allen een dringend beroep om je aan te melden als vrijwilliger tijdens dit toernooi. Er zijn verschillende functies waarvoor je je kunt inschrijven. Als je je voorkeur aangeeft dan zullen wij er alles aan doen om dit in te vullen. Garanties kunnen wij hier helaas niet bieden, Mocht je in een andere functie worden ingedeeld gaan wij er vanuit dat je dat ook met plezier doet. Per dag worden er ruim 250 vrijwilligers ingezet.

Aanmelden kan via onderstaande link.

https://www.ngfvrijwilligers.nl/evenement/54F8DEAE4958519396489D92DE2AED465ED1935E04C2D6FEBF42C19FDEAAB211D97809BE1E25EB7510708B7C719DC281

De Ladies European Tour (LET)

De Ladies European Tour (LET) is de belangrijkste golftour voor de vrouwen in Europa en het werd in 1978 opgericht als "Women's Professional Golf Association" (WPGA).

De WPGA is een onderdeel van de Professional Golfers' Association van Groot-Brittannië en Ierland en een jaar later, in 1979, ontstond deze golftour.

Meer informatie over de ladies european tour via deze link. Hier kan ook de live scoring app worden gedownload

https://ladieseuropeantour.com

Foto's

Op vrijdag 7 mei heeft de toernooidirecteur, de portugees Joao Pinto onze baan bezocht. Samen met onze hoofdgreenkeeper Marco Mooren, baancommissaris Ernst Hoen, de NGF en onze commissie is de baan bekeken en zijn de afslagposities en de pinposities bepaald.

NGF

De LET Big Green Egg Open 2021 wordt georganiseerd door de NGF.  De Rosendaelsche Golfclub is benaderd met de vraag of zij haar baan in 2021 beschikbaar wilde stellen aan de Ladies European Tour, die na ruim 6 jaar ons land weer aandoet. Het laatste Nederlandse Ladies Open was in 2015 met Christel Boeljon als winnares. Meer informatie over de NGF vind je hier https://www.ngf.nl. Meer informatie over de wedstrijden en kaartverkoop via deze link https://www.golf.nl/biggreeneggopen

Deelnemers

Contact

Mocht je meer willen weten over het toernooi, vrijwilligersfuncties of andere vragen hebben, neem dan contact op met een van de leden van onze commissie. Ook zijn wij per mail bereikbaar via e-mail adres: [email protected]

Samen met jullie maken we er een prachtig toernooi van!

Secretariaat Rosendaelsche Golfclub
[email protected]026 442 1438
Janet Kuiper (vz. RGc LET2021 cie)
Boelie van Groningen,
Bart Winters
Mariëtte Groendijk


LET Big Green Egg Open 
[email protected]

Pieter Bijnen – Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF)