Jeugd

Onze commissie Familie en Jeugd is samen met een aantal golfclubs in de regio actief om golfen nóg aantrekkelijker te maken voor de nieuwe generatie golfers. Niet alleen met een gevarieerd lesaanbod van onze pro’s, maar ook door het organiseren van activiteiten en wedstrijden. Voor meer plezier in golf!

Zondagmiddag Scramble 9-holes

De commissie Familie en Jeugd organiseert in samenwerking met een aantal golfclubs uit de regio op 5 zondagen een jeugdwedstrijd op de club. Je broer/zus, vader/moeder, opa/oma mogen ook meespelen in jullie team. Hun scores tellen alleen niet mee voor de uitslag.

FUNSamen golfen op de club in teams van 2 jeugdleden. 
DOENMaak een team van 2 leeftijdsgenoten en speel 2 ball Texas Scramble.
WINWelk team wint een diner voor 2? 
HOE9 holes vanaf de “46”-tees, 2 ball Texas Scramble.
DATA11 juni – 2 juli – 16 juli – 23 juli
AFSLAANVanaf 16:15 uur op hole 1.

  • Beide spelers van elk team slaan af vanaf de “46”-tees 
  • Vervolgens kiezen jullie de beste bal om mee verder te spelen.
  • Plaats de andere bal binnen een clublengte van de beste bal en sla allebei je eigen bal. Herhaal dit tot de bal in de hole zit. Zo ga je verder tot er is uitgeholed of je geen punten meer kunt scoren. Dan pakken jullie elk je bal op en ga je naar de volgende hole. Je schrijft het aantal slagen op: je telt van elke keer dat jullie allebei slaan alleen de beste bal.
  • Familieleden (1 familielid per deelnemer) kunnen ook meespelen of -lopen in de flight maar spelen niet mee voor de prijzen.

Hoe bereken je het aantal slagen dat jouw team meekrijgt?

Je neemt jouw EGA handicap en telt de EGA handicap van je teamgenoot daarbij op. Spelers zonder EGA handicap krijgen handicap 45. Het totaal deel je door 4; dit is jullie team-handicap voor 9 holes. 

Voorbeeld : 

Piet heeft EGA handicap 27 en Janneke heeft nog geen EGA handicap; die krijgt handicap 45. Dan heeft het team van Janneke en Piet een team handicap van (27+45)/4 = 72/4 = 18 extra slagen over 9 holes.

Check allebei vóór elke wedstrijd in de Golf.nl app wat je exacte handicap is! 

JE LEVERT JULLIE SCOREKAART IN AAN DE BAR. 
ELKE SPELER KRIJGT EEN CONSUMPTIEBON VOOR EEN DRANKJE

G