Baanstyling

Als lid van “de oude negen” is de Rosendaelsche Golfclub ook één van “de eerste negen”. Onze grondleggers Aalbrecht Del Court en zijn zoon Gerry waren in hun tijd pioniers; zij introduceerden vernieuwingen die het golfspel nóg aantrekkelijker zouden maken. Anno nu is de Rosendaelsche Golfclub nog steeds een vooruitstrevende golfclub. En dat ervaar je!

Nieuwe tee-markers

Op de Rosendaelsche Golfclub speelt u vanaf genummerde tee markers in plaats van de traditionele gekleurde tee markers; er zijn geen “heren” of “dames” tees meer. U zult dit steeds vaker op (internationale) banen tegenkomen. Dit bevordert het spelen van de best passende tee, waarbij men ook afwisselend van de andere tees kan spelen. Uw baanhandicap bij de gekozen tee ziet u in de WHS NGF baanhandicap tabellen. Het spelen vanaf de best passende tee vergroot het spelplezier: dit is al enkele jaren het devies van de NGF. Het nummer van de tee markers is gebaseerd op de afgeronde lengte (in honderden meters) van de baan zoals die gespeeld wordt: 65 [wit 6451m], 60 [geel 6034m], 55 [blauw 5515m], 51 [rood 5120m], 46 [oranje 4624m].

Weinig afleiding

Op de Rosendaelsche Golfclub ervaart u de Veluwse natuur ten volle. Alleen daar waar echt nodig gebruiken we attributen: hekjes, afzettingen, prullenbakken, verharde paden: u zult ze slechts sporadisch aantreffen.

Bevorderen van onze flora en fauna

De Rosendaelsche Golfclub bevindt zich in een Natura 2000 gebied. Wij geven ruimte aan de natuur en doen zoveel mogelijk om de natuur te bevorderen en te laten floreren.