GREENKEEPERS

ACTUEEL

Let op de maaiblokken in de baanagenda vanaf mei tot en met september.
Op maandag, woensdag en vrijdag zijn de 1e en 10e tee tot 08.00 uur gesloten. De greenkeepers hebben deze ruimte nodig om hun werkzaamheden uit te kunnen voeren zodat u minder overlast ervaart.

Werkzaamheden:
Op de baanstatus zal de actuele info staan over de werkzaamheden van die dag.

In januari is er gestart met de 2e fase van de baanrenovatie. Klik hier om de tekening van de 2e pitch area te openen.
Klik hier voor een impressie van de baanrenovatie

Week 22

Deze week worden de paden rondom Tee 1 aangelegd en dat geeft nog 1 keer hinder.

Het gaat hier om de nieuwe tees 65,60 en 55.
Woensdagmiddag zijn deze tees gesloten vanaf 12.30 tot 16.00 uur.
Donderdag zijn deze tees gesloten vanaf 07.00 uur tot 16.00 uur.
Vrijdag zijn deze tees gesloten vanaf 07.00 tot 16.00 uur.

☆ Gedurende deze dagen kan de trap naar het terras niet worden gebruikt.

☆ Het clubhuis, terras en baan zijn alleen vanaf de voorkant (ingang) te bereiken.

☆ Woensdag t/m vrijdag kan de tee worden gebruikt na 16.00 uur.

Het is dan de bedoeling dat trolleys bij de 51 tee blijven staan en dan met de juiste club/stok naar de gewenste afstand loopt via de voorkant van de tee om af te slaan.

ROBOTMAAIER

U kunt de autonome maaier tegenkomen in de baan!

Camera’s
:
De machine is aan de voor- en achterkant uitgerust met camera’s. Grote obstakels vanaf 50 cm of golfers, tassen, trolley’s en buggy’s worden hiermee waargenomen. Als deze in de buurt van de machine komen zal de maaier stoppen; zodra u niet meer in beeld bent wordt het maaiwerk vervolgd.

Stootbumpers:
Als extra veiligheid is de machine aan de voor- en achterkant uitgerust met stootbumpers; als deze worden ingedrukt dan zal de maaier tot stilstand komen.

Toezicht:
De robot fairwaymaaier kan ook door een greenkeeper tot stilstand worden gebracht door middel van een afstandsbediening; er is altijd een greenkeeper in de buurt voor toezicht. De robot fairwaymaaier kan zelf ook berichten zenden in geval van storing of als deze klaar is met het maaiwerk.

Golfballen:
De machine zal golfballen in de maaibaan verplaatsen in uw voor- of nadeel. Ligt uw golfbal in de maaibaan dan kunt u die tijdelijk wegnemen en weer terugplaatsen; gebruik hiervoor geen marker. Deze zal door de maaikooi gaan en daardoor mogelijk schade veroorzaken aan de maai-unit. 
Let op: Ligt uw bal onder de maaimachine haal deze er dan NOOIT onderuit! Wacht tot de machine zich verplaatst heeft.

Slaan
Sla nooit wanneer de machine te dichtbij is en/of in uw slagbaan rijdt.
U kunt wel gewoon vanaf de tee afslaan met als stelregel: ontwijk de machine zoveel mogelijk om schade te voorkomen. 

ZWAAILICHT

Tijdens werkzaamheden met een machine zal de zwaailamp aanstaan. Wanneer de zwaailamp aan is, dan wil dit zeggen dat u niet mag slaan. Zodra de greenkeeper aan de kant gaat staan en de zwaailamp uitzet in combinatie met het opsteken van de hand kunt u weer slaan. Tijdens het maaien van de greens met de handmachines zal dit alleen het opsteken van de hand zijn. In het geval van beluchtings werkzaamheden in de baan zal het geven van een signaal langer duren. De greenkeeper geeft dan meestal een signaal als hij met de tractor uit het slagbereik is door middel van het uitzetten van de zwaailamp. Mocht u dit niet opmerken dan zal hij een hand opsteken of een claxon laten horen.

Het is een wisselwerking van voorrang geven en nemen, waar de veiligheid van de greenkeeper voorop staat. Wij proberen u tijdens het golfen zo min mogelijk te storen, maar vragen wel begrip voor de werkzaamheden.