GOLF ACADEMY TEAM

De pro’s van de Rosendaelsche Golfclub vormen een hecht team, dat met elkaar grote successen heeft weten te boeken. Met hun eigen ervaring én state-of-the-art apparatuur helpen ze golfers uit alle handicapcategorieën om béter te leren golfen.

John Boerdonk is de Head Professional van de Rosendaelsche Golfclub.
John is golfer in hart en nieren. Al in 2004 werd hij namens Nederland uitgezonden naar Singapore voor de kwalificatie voor de World Cup. Hij speelde als International voor het Nederlandse Team tijdens interland wedstrijden, speelde diverse wedstrijden op de EPD Tour, de Challenge Tour en 2 keer op de European Tour.

In 2019 werd hij uitgeroepen tot professional van het jaar. John leidde samen met het pro-team het competitieteam van de Rosendaelsche Golfclub in de hoofdklasse ongeslagen naar het NGF Landskampioenschap. ‘Een prestatie van niveau’, aldus het juryrapport van PGA Holland. ‘Ook zijn aanpak en doorzettingsvermogen die hij elke dag laat zien op de Rosendaelsche Golfclub maken hem de professional van het jaar.’ In 2021 herhaalde het team dit huzarenstukje én werden ze bovendien Europees Kampioen!

John is daarnaast één van de drijvende krachten achter GolfTON, een samenwerkingsverband van professionals dat streeft naar een beter topgolfklimaat in Nederland, www.golfton.nl

http://www.johnboerdonkgolf.nl


Menno Pelk is geboren in Amsterdam en opgegroeid in Landsmeer. Sinds 1986 golf-geïnspireerd door zijn vader, die destijds Hoofd Sport was in Amsterdam-Noord. Menno’s eindscripties op de detailhandel school gingen allemaal over golf, zijn stage liep hij bij de PGCA Holland in Rijen (nu Jumbo Golf) en hij bezocht met de vertegenwoordiger alle golfwinkels in Nederland. In de ruim 10 jaar voordat hij professional werd was Menno Salesmanager voor Titleist en Footjoy in Nederland. Weer daarvoor runde hij een proshop in Amsterdam en was hij onder andere greenkeeper: Menno is een echte “golf-verslaafde”.

Menno’s specialisatie als putting coach maakt dat hij veel van zijn lessen geeft op de green en in de putt studio, aan leden en golfers uit heel het land op allerlei niveaus en leeftijden, van beginner tot European Tour, van 8 jaar tot 93.

Daarnaast is Menno als coach verbonden aan GolfTON, voor putt coaching. Zijn favoriete “stok” (het zal niemand verbazen): de putter!

http://www.mennopelk.com


Jan Dorresteins naam is onlosmakelijk verbonden met de Rosendaelsche Golfclub, zijn vader was daar professional en zijn moeder was verantwoordelijk voor de catering. Achter de schuur tussen de bomen leerden Jan en zijn broers met een door Gerrit Dorrestein afgezaagde stok het golfen; de baan was voor hen verboden gebied. Vanaf zijn 8e jaar verdiende Jan bij als caddie; de tassen waren toen niet zo zwaar bepakt als nu, trouwens.

Op zijn 17e won Jan Dorrestein zijn 1e caddie kampioenschap van Nederland. Na de opleiding Elektrotechniek (met tegenzin, zijn vader vond dat hij een “vak” moest leren) en het geven van golflessen tijdens zijn diensttijd bij de marine werd Jan assistent-professional van Tony Littlechild op de Haagsche Golfclub. Tony herkende het talent van Jan en regelde bij de leden een bijdrage “in de hoge hoed” zodat Jan op de Tour naar Afrika kon. In de laatste wedstrijd, zo ongeveer toen het geld op was werd al het wachten beloond: Jan Dorrestein won in 1971 het Kenia Open met 14 slagen verschil. Jan speelde daarna nog drie jaar op het hoogste niveau.

Jans mooiste prestatie was een 15-e plaats op het British Open in 1972; nog steeds niet geëvenaard door een Nederlandse golfer. In de periode 1968-2019 werd Jan 32 keer nationaal kampioen strokeplay en één keer kampioen matchplay.

http://www.jandorrestein.nl


Paul Berkhout kwam op zijn zesde voor het eerst in aanraking met de golfsport. Geen toeval, want zijn vader Hans was toen golfprofessional op Prise D’eau. Nadat Prise D’eau in 2008 de landstitel behaalde, begon Paul heel fanatiek met golf en ging elke dag trainen; in 2013 verhuisde hij naar Toxandria.

Paul won als amateur veel grote jeugdwedstrijden; in 2015 werd hij ook Nederlands kampioen par 3 bij de heren.

Na in 2016 een ronde van 65 (-7) te hebben gespeeld, speelde hij in 2017 en 2018 full time op de Pro Golf Tour in Europa en Noord-Afrika. Paul studeerde Sport en Economie en combineerde dat met de opleiding tot teaching-professional om te mogen lesgeven. In 2019 begon hij als golf pro op golfclub Son in Son en Breugel en verzorgde hij op Toxandria de jeugdlessen. Eind 2020 kwam Paul het pro team op de Rosendaelsche versterken.