Golfers van de Rosendaelsche Landskampioen

Gepubliceerd op 27 mei 2019

De prijsuitreiking verricht door onze de President van de NGF:
Klik HIER om de video te openen.

Verslag van de wedstrijd - Veni, Vidi, Defui ...
De strijd om het landskampioenschap 2019 werd gespeeld op golfbaan de Stippelberg. GOLF.NL volgde titelverdediger Houtrak die voor de derde keer op rij voor de winst ging, tegen debutant de Rosendaelsche golfclub. Klik HIER om het verslag te zien (Bron: Golf.nl)

Bron: De Gelderlander, 27 mei 2019
Bernard Groeneveld

De golfers van de Rosendaelsche hebben het kunststukje volbracht. De formatie uit Arnhem veroverde gisteren in Bakel tot verbazing van een groot deel van de Nederlandse golfwereld het landskampioenschap.

DE ROSENDAELSCHE VIERT DE LANDSTITEL MET EEN KOELE DUIK.

(eigen foto)

Het was voor velen al een verrassing dat de ploeg van coach John Boerdonk en teammanager Simon Warmerdam zich als poulewinnaar voor de kruisfinales had geplaatst. Maar daarmee eindigde het sprookje van de Rosendaelsche niet. Het team versloeg zaterdag Noordwijkse overtuigend (12-6) en was gisteren in de eindstrijd ook titelverdediger Houtrak de baas.

De uitslag werd op 10-8 afgekaart, maar had hoger kunnen uitvallen. Toen de Rosendaelsche het beslissende punt had gescoord, werden de andere partijen afgebroken. Verder spelen was zinloos.

,,Dit is enorm bijzonder", jubelde coach Boerdonk. ,,Het was 37 jaar geleden dat Rosendaelsche voor het laatst landskampioen werd. Deze groep jongens (gemiddelde leeftijd nog geen 20 jaar, BG) heeft dit weekeinde weer zijn kwaliteiten laten zien, terwijl ze ook al ongeslagen poulewinnaar was."

De beslissende overwinning kwam gisteren uitgerekend op naam van Liam ter Horst (22), die zijn laatste wedstrijd voor de Rosendaelsche speelde. De Didammer wordt per 1 juni golfprofessional en is dan niet meer speelgerechtigd in de competitie, die puur voor amateurs is bestemd.

Rosendaelsche legde de basis voor de overwinningen beide dagen in de foursomes, de partijen tussen de koppels, die allemaal werden gewonnen. Het leverde de ploeg voorafgaand aan de singles twee keer een comfortabele 6-0 voorsprong op.

De spelers en begeleiders werden gisteravond in het clubhuis van de Rosendaelsche aan de Apeldoornseweg in Arnhem feestelijk onthaald met een uitgebreid diner.

Uitslag


Inloggen