Heren prolongeren hun kampioenschap

Gepubliceerd op 26 september 2021

Header afbeelding

HEET VAN DE PERS / Laatste Nieuws:

Onze Heren winnen in de finale van de landelijke hoofdklassecompetitie van de Hilversumsche met 10-8.

Onze Dames Senioren verliezen echter in hun finale wedstrijd van het sterke team van de Hilversumsche, hoewel de verschillen maar klein waren ...


Klik hier om het wedstrijdverslag te lezen in GOLF.NL

Heren

Dames Senioren

Lees hier ook het dagelijkse verslag van Emmy Engel.

Finale weekend

De Rosendaelsche Golfclub heeft zich opgegeven voor het bijzondere Nationale Golf Kampioenschap in September 2021. Bij gebrek aan NGF-competitie dit jaar, wordt het kampioenschap in een knock-out toernooi gespeeld op het Rijk van Nijmegen voor de Heren en op het Rijk van Sybrook voor de Dames Senioren.

Voor de samenstelling van beide teams van de Rosendaelsche Golfclub is er een interne competitie van start gegaan; een interne strijd met maar liefst 72 deelnemende Heren en 44 Dames Senioren.

Om dit jaar toch landskampioenen te kunnen kronen organiseert de NGF één lang finaleweekend, vanaf vrijdag 24 september. Dit zal anders verlopen dan iedereen gewend is, dus hierbij een korte uitleg. Dit finaleweekend richt zich alleen op de hoogste divisies in ons land. Met kortere wedstrijden komen zij in drie dagen tot een landskampioen. Bij de heren wist de Rosendaelsche twee jaar geleden de eerste landstitel sinds 1982 te veroveren door Houtrak af te troeven, 

Wie mogen zondag de kampioensduik nemen?

Spelformats

Voor de heren zal het dit weekend allemaal moeten gebeuren op Het Rijk van Nijmegen. (Nijmeegse Baan)  Dertien herenteams maken hier hun opwachting. Op vrijdag wordt door iedereen eerst gekwalificeerd met 18 holes Open Stableford tegen Par. Alle scores tellen mee voor het teamresultaat en de beste acht teams kwalificeren zich voor de kwartfinales. Op zaterdag worden die afgewerkt in matchplay-vorm, met één foursome en vier singles. Elke overwinning levert voor het team één punt op; wie drie punten behaalt, is door naar de halve finales. Deze worden op dezelfde manier beslist, waarna vanaf zondagochtend de ontknoping volgt. Die wordt dan weer als een ‘normale’ competitiewedstrijd gespeeld: ’s ochtends drie foursomes, gevolgd door zes singles in de middag.

Senioren

Ook de dames senioren mogen dit weekend aan de bak op het Rijk van Sybrook. Ook voor hen staat de vrijdag in het teken van individuele kwalificatie Open Stableford tegen Par, waarna de beste acht teams doorgaan naar de matchplay-fase in de kruisfinales. Zij spelen op zaterdagochtend vier singles en een greensome. Dit wordt in de halve finales nog eens herhaald, waarna met drie 9-holes greensomes in de ochtend en zes 18-holes singles in de middag op zondag een winnaar wordt gekroond.

De Road to the Empire nadert nu de ontknoping. De dames senioren en de heren zijn er klaar voor. Ieder team heeft zich op geheel eigen wijze voorbereid. De heren deden dat met gezamenlijke ontspanning voor het begin van de inspanning en de dames gingen individueel voor de ontspanning om op vrijdag de eerste krachtinspanning te kunnen leveren. De heren zullen bijgestaan worden door de onvolprezen John en de dames zullen door rookie Paul in toom worden gehouden.

Inloggen